Zeg het met een duurzame en smaakvolle geschenkmand

Onder dit mom werd begin dit jaar bij Engels ramen en deuren het glas geheven op het begin van het nieuwe jaar. Om de personeelsleden meteen ook te belonen voor hun inzet met een blijvende, smaakvolle attentie ging Engels op zoek naar het ultieme geschenk.

Dat was geen evidentie voor zo’n breed publiek van mannen en vrouwen waaronder arbeiders en bedienden, marketeers en ingenieurs… De geschenkmand moest zowel door de bruisende jonge starters als de meer ervaren medewerkers enthousiast onthaald worden. Bovendien was de deadline erg strak! Gelukkig stonden ze er bij Engels er niet alleen voor.

Uiteindelijk liet het bedrijf zich leiden door de ‘ultieme inspiratiegids’ van Maximum Image. “We sturen naar onze klanten regelmatig inspiratiemailings omtrent de ‘hot items’ van dat moment,” verklaart Sven De Pau, de sales manager van Maximum Image. Tussen de fietsrugzakken, thermosflessen en andere kwalitatieve gifts sprong bij Engels vooral de aluminium brooddoos met houten deksel in het oog. Van een toepasselijk geschenk gesproken! Een lunchbox, dat kan iedereen tenslotte wel gebruiken – zeker wanneer deze gevuld is met allerlei lokaal lekkers.

Een lokale samenwerking

Omdat ze bij het Lokerse bedrijf houden van een lokale insteek waren zij vragende partij voor een samenwerking tussen Maximum Image in Moerbeke en delicatessenzaak Jean te Lokeren. Ze zochten immers naar kwalitatieve versnaperingen met een wat originelere insteek en wisten dat ze daarvoor bij Jean aan het juiste adres waren. “Jean is een gevestigde waarde in Lokeren,” vertelt Valerie Baeke, coördinator marketing en communicatie bij Engels. “Het is een flexibel bedrijf dat graag meedenkt met de klant. Dat is precies wat we nodig hadden. Ook bij Maximum Image hadden al eerder offertes aangevraagd en bestellingen geplaatst. Zij hebben een ruim aanbod aan allerlei materialen, gadgets en kantoorartikelen zoals mappen en opladers, al dan niet bedrukt. Ze begrijpen intussen al heel goed waar Engels voor staat.”

 

Geschenkmand voor Engels

Opdruk + inhoud = indruk

Nadat de knoop was doorgehakt om bedrukte brooddozen met lekkernijen te schenken, liet Engels hun Nieuwjaarsattentie vol vertrouwen in de capabele handen van deze twee lokale bedrijven. Sven van Maximum Image begon aan zijn zoektocht naar de perfecte brooddoos: een elegant exemplaar uit alu en hout dat bovendien nog binnen de deadline kon worden geleverd. Maar liefst 250 dozen werden na aflevering elegant bedrukt met het logo van Engels en bezorgd aan Jean.

De delicatessezaak maakte vervolgens een selectie van Belgische en Provençaalse lekkernijen in het thema ‘apero’, waaronder een Waals biertje, Bière des amis, en chips van Lucien uit Wallonië. De tapenade in de geschenkmand kwam uit het gamma van Catrice Gourmet, rechtstreeks geïmporteerd uit hun atelier in de Provence. Het werd al snel duidelijk: de medewerkers van Engels zouden verwend worden!

Bij Jean vulden ze alle brooddozen met de delicatessen en werkten ze de geschenkmand af.  Alles werd dan stijlvol verpakt en met zorg afgeleverd bij Engels.

Vlekkeloze samenwerking

“De samenwerking tussen Maximum Image en Jean verliep vlekkeloos,” getuigt Valerie. “Nadat we bij Engels de belangrijkste beslissingen hadden genomen, werden we eigenlijk volledig ontzorgd. Jan en Sven maakten rechtstreeks de afspraken over hoeveelheden, leveringen en timing. Ondanks het feit dat we hen eigenlijk een heel strikte deadline hadden opgelegd, werd alles perfect op tijd aan ons bezorgd door Jean. Vlotter had het eigenlijk niet kunnen verlopen.”

Ook voor Jean en Maximum Image viel de samenwerking 100 % mee. “Die persoonlijke connectie met Jan D’Holllander van Jean maakte het erg gemakkelijk om dit project in goede banen te leiden,” getuigt Sven. “Naar planning toe konden we op die manier veel korter op de bal spelen, zeker met zo’n strakke deadline. Door mijn directe communicatie met Jan wist hij wanneer de boxen zouden toekomen en kon hij dit in zijn planning voorzien. Dit zorgde ervoor dat al het nodige materiaal voor de opvulling, afwerking en verpakking al klaar lag bij Jean en dat alles efficiënt verliep.”

Heerlijk en helemaal Engels!

Bij Engels waren niet alleen de organisatoren heel gelukkig met deze lokale samenwerking. De gelukkige medewerkers lieten ook massaal hun enthousiasme blijken. “Achteraf kregen we heel dankbare reacties,’ vertelt Valerie. “De aard van de geschenkmand zorgde ervoor dat er voor iedereen wel iets in zat dat hen kon bekoren: een biertje, een aperitiefhapje, … We zien ook dat de lunchboxen door velen in gebruik zijn genomen. Anderen gaven dan weer aan dat ze door hun partner of een van de kinderen zijn aangeslagen.”

“Ze vonden ook allemaal de insteek van de geschenkmand heel leuk en origineel: hout en aluminium. Uiteindelijk wilden we hen iets geven dat de identiteit van ons bedrijf weerspiegelt. Niet alleen door de gravure maar door voor iets duurzaams te kiezen uit passende materialen met een hoogwaardige inhoud. De pakketten waren persoonlijk, verfijnd en met oog voor kwaliteit samengesteld. Bovendien hielden ze rekening met de verscheidenheid van onze medewerkers. Dat is precies wat wij ook als bedrijf willen uitstralen.”

-
Vorige slide
Volgende slide