Sneeuwballen Larmuseau

Voor het ontstaan van de “sneeuwbal” moeten we terug naar het begin van de 20e eeuw. August Larmuseau vond toen in Gent dit “snoepje” uit, het was een alternatief op de dure chocolade die de gewone man niet kon betalen.

De sneeuwbal was een creatie op basis van opgeklopte margarine, afgewerkt met een dun laagje fondant chocolade en ‘besneeuwd’ met poedersuiker.

Het zijn echte wintersnoepjes want als de thermometer naar meer dan 18 graden stijgt, smelt de lekkernij als sneeuw voor de zon.

Larmuseau stelde de sneeuwballen voor op de WereldExpo in 1913. De Gentse sneeuwballen waren meteen een succes want ze kosten maar een fractie van de chocoladetruffels. Dat succes groeide doorheen de jaren. Na de Tweede Wereldoorlog vond je het geliefde snoepje op de toonbank van elke dorpswinkel.

In 1982 nam kleinzoon Johnny de zaak over en kreeg in 2009 officieel het label van Vlaams Streekproduct. In 2013 werd de zaak overgelaten aan de jonge student-ondernemer Tanguy Serraes. Ondertussen is het Joeri Pergoot die de leiding heeft over de zaak.

De sneeuwballen van Larmuseau zijn te koop bij Jean.
Voor 8 stuks betaal je €5,9 en voor 16 stuks € 10,9.