Made in Lokeren

Jean. plaatst de Lokerse specialiteiten graag in de spotlight. Er wordt constant gegraven in het verleden en op zoek gegaan naar producten die bereid worden in Lokeren of één van zijn deelgemeentes. Ontdek hier ons geselecteerde gamma.

Wenskaart Hazen

Wenskaart “Goede wijn drink je niet haastig”.

Wenskaart Wine O’clock

Wenskaart “It’s wine o’clock in Lokeren”.

Estrella Brazileira uit Eksaarde

Na het afschaffen van de slavernij in 1850 zag de Braziliaanse overheid zich gedwongen beroep te doen op buitenlandse werkkrachten. Ze gaven gratis boottickets en grond in pacht aan hardwerkende boeren uit het buitenland. Zo vertrok Johannes Hereman uit Eksaarde met een deel van zijn gezin in 1888 naar Sao Paulo in Brazilië waar hij de eerste koffieplanten aanplant.

Het zal zijn oudste zoon Petrus zijn die de drijvende kracht is bij de verdere uitbreiding van de koffieplantage. Theophile, de broer van Petrus, keert in het begin van de 20e eeuw terug naar Eksaarde waar hij in 1919 in de Rechtstraat de koffiebranderij “Estrella Brazileira” opricht.

Zoon Frans neemt in 1946 de zaak over en in 1980 wordt branderij verkocht aan de Gentse koffiebrandersfamilie Van De Kerckhove. Samen met deze Gentse koffiebranderij brengen wij opnieuw de Caracoli op de markt, deze is zacht van smaak en bevat weinig cafeïne.

De Vreese peperkoek

In 1870 vestigde August De Vreese zijn bakkerij en peperkoekbakkerij in één van de schilderachtige winkeltjes op de Grote Markt te Lokeren.​ Door de verdere groei onder leiding van zijn zoon Henri, verhuisde de bakkerij naar een nieuw fabriek in de Poststraat te Lokeren. Samen met zijn kinderen doorstonden ze de twee wereldoorlogen en dit dankzij hun trouw aan de familieleuze “Kwaliteit bovenal en rechtvaardigheid jegens eenieder”.

Ondertussen staat de vijfde generatie aan het roer in een nieuw bedrijfspand in de industriezone te Lokeren.

Lynn’s granola

Lynn’s granola, gezonde, ambachtelijke granola zoals je nog nooit hebt geproefd!

Elke granola is ambachtelijk en met veel liefde bereid in het prachtige Eksaarde, deelgemeente van Lokeren. De ingrediënten zijn met zorg en eerbied uitgekozen. Lynn’s granola bevat alleen gezonde en natuurlijke ingrediënten, vrij van gluten, bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, kleur- of smaakstoffen. Puur natuur dus. En dat proef je!

Het resultaat? Kwaliteitsvolle granola met een unieke smaak.

Klaar om omvergeblazen te worden? Super! Want dat gebeurt wanneer je de unieke smaak van Totally Nuts en Crazy Chocolate proeft!

Geschenkmand “made in Lokeren”

Geschenkmand met lekkernijen “made in Lokeren”