Jean. en ‘Sofie Ontwerpt’ slaan handen in elkaar voor Lokerse wenskaartencollectie

Je wensen overbrengen met een kaartje waarop de Lokerse hazen of Sint-Laurentiuskerktoren een hoofdrol spelen? Bij delicatessenwinkel Jean. vind je sinds kort vier met de hand getekende wenskaarten van de Lokerse illustratrice Sofie Rosseel van ‘Sofie Ontwerpt’.

 

Jan D’Hollander van Jean. zet onder de noemer ‘Made in Lokeren’ al langer lokale producten op de kaart. Zo lanceerde hij eerder al de Estrella koffie met roots in Eksaarde en pakte hij uit met een geschenkenmand met louter Lokerse producten.

 

“Voor dit idee deed ik een beroep op Sofie Rosseel van Sofie Ontwerpt. Ik reikte de ideeën aan en zij toverde ze op papier”, verduidelijkt Jan. ‘Goede wijn drink je niet haastig’, staat te lezen onder een kerstkaartje waarop een haas verkleed als ober een glas wijn uitschenkt aan een andere haas: een verwijzing naar de standbeelden op de Markt. Op een ander kaartje prijkt het statige pand waarin jean. huist: de voormalige woning van wijlen burgemeester De Noos van Lokeren.

“Alles is met de hand getekend”, zegt Sofie Rosseel, die kaartjes ontwerpt op maat van bedrijven en particulieren. “Wie een creatief idee heeft, mag me altijd contacteren via hallo@sofieontwerpt.be.”

De Lokerse wenskaartencollectie kost 3,90 euro per kaartje en 15 euro voor een volledige set met vier kaartjes.

 

Auteur: Yannick De Spiegeleir, HLN